2014. október 9., csütörtök

Szimulátorok: laparoszkópos műtéti, szülészeti, öregségi és részegség

A LapSim Basic Skills a laparoszkópos sebészeti alapok elsajátításához nyújt segítséget. A szimulátor továbbfejlesztett 3D technológiát alkalmaz, részben interaktív, élő videó-kapcsolattal. A továbbképzés részvevői számára valósághű, virtuális - egyúttal biztonságos - munkakörnyezetben biztosít folyamatos gyakorlási lehetőséget. A modulok a grafika bonyolultsága, illetve a nehézségi szintek beállításával az igények szerint megváltoztathatók, így a haladó szintek igényeit is kielégíti. A gyakorlatok folyamata számítógépen rögzíthető, így lehetőség nyílik a teljesítmény objektív értékelésére és a későbbi elemzésre, összehasonlításra. A LapSIM szimulátor rendszer ma már a világ számos országában a sebész-szakmai minőségbiztosítás része.


Kisbaba 

A baba nyaka mozog, a fej alátámasztást igényel, akárcsak a valódi újszülöttnél. A csecsemő sír, gügyög és böfizik így reagálva a megfelelő ellátásra. 4 különböző gondozási program szimulálható. A normál ellátás mellett megjelennek a nyűgösebb időszakok is. A 4. program segítségével szimulálható az alkoholista/ drogfogyasztó anya csecsemőjének jellegzetes, irritáló sírása; 31 esemény / 48 óra. Van a babának egy „pánik” gombja, mely megszünteti a sírást, de nem szakítja meg a szimulációt.

Öregségi szimulátor

A modell segítségével bemutatható az öregedési folyamattal járó csont, izom, látás és hallás változása, következményei. A szemüvegnek köszönhetően a szín és térlátás csökken, a füldugó használatával a hallótávolság csökken. A különböző kiegészítők felcsatolásával - hát, könyök, csukló, ujjak, térd, és boka - a mozgás megnehezedik (lépcsőn való járás, felállás-leülés, ízületek hajlítása).

Részegszemüveg

A „részeg” szemüveg hosszú évek kutató munkájának forradalmian új gyümölcse. Az eszköz az illuminált állapot szimulálását hivatott érzékeltetni szabályozott körülmények között. Ezek a szemüvegek a bódult, illuminált állapotot szimulálják, beleértve az óvatosságot, a növekvő reakcióidőket, zavartságot, virtuális torzulásokat, a mélység és távolság megbecsülésének változását, a periférikus látás csökkenését, limitált ítélőképességet és döntési képességet, korlátozott mozgáskoordinációt. Természetesem a szemüveg hatása ugyanúgy, mint az alkohol emberi szervezetre gyakorolt hatása sok tényezőtől függ. Tehát nem várhatjuk mindenkinél ugyanazt a reakciót. A zavart, bódult állapot szimulálása garantált.



Szülészeti szimulátor

Életnagyságú, anatómiailag korrekt, élethű női medence modell, mely ízesüléseket tartalmaz. A PROMPT Standard Szülészeti Szimulátor az anyai alsó testfél torzón kívül tartalmaz egy újszülöttet, egy placentát melyeket köldökzsinór köt össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése